Miben rejlik a mobil online kaszinók népszerűsége Magyarországon?

Manapság nehéz elképzelni az életünket egy okostelefon nélkül. Hiszen ez a „zseb méretű” eszköz rengeteg funkciót végez el annak érdekében, hogy nekünk megkönnyítse a dolgot és kényelmesebbé tegye mindennapi életünket. Telefon, tervező napló, fényképezőgép, pénztárca, játékgép, közösségi háló, könyv, munkaeszköz és még sok minden más található egyetlen eszközben. Még egy eszköz, amely sok mindenben ugyanolyan, mint a mobil telefon, csak nagyobb méretű – a táblagép. Mind a két eszköz tökéletesen megfelel a mobil kaszinó használatához. A cikkünkben részletesen arról beszélünk, hogy miért annyira népszerűek a mobil kaszinók, miben különböznek a hagyományos online kaszinóktól, milyen típusokra osztjuk őket, hogyan használjuk és más érdekességekről, amit érdemes tudni.

Mi a mobil kaszinó és milyen fajtái léteznek?

Most nézzük meg, hogy mit is jelent maga a mobil kaszinó. A szerencsejáték piacon az online kaszinók még 1990-es évek közepén jelentek meg és teljesen megváltoztatták a szerencsejáték világot. A cég története szerint Microgaming 1994-ben fejlesztette ki az első online kaszinót.

A mobil kaszinóplatformok, más néven kaszinóalkalmazások nem sokkal az okostelefonok és alkalmazásboltjaik után jelentek meg a piacon. Az online kaszinójáték-ipar óriásai azonnal megértették, hogy a trend a mobilitás és a közvetlenség felé mutat, ezért mindent megtettek, hogy már 2008-ban elindítsák az első kaszinóalkalmazásokat, amelyek Java vagy Flash program nyelven alapultak. Azóta sok minden változott és a mai mobil kaszinók könnyedén támogatják a különböző kaszinójáték-szoftverek leglenyűgözőbb grafikáját, bármilyen rendszeren futnak és bármilyen képernyőmérethez alkalmazkodnak. A mobil kaszinókat két csoportra lehet osztani:

  1. Mobil kaszinó mobil applikáció telepítéssel. Egyes online kaszinók külön applikációt fejlesztenek ki a hordozható eszközök számára. Az ilyen alkalmazást telepíteni kell az eszköz rendszerre. Egyes esetekben az applikációt a kaszinó oldalról lehet letölteni, másokban a Google Play áruházból (Android) vagy AppStore-ból (iOS).
  2. Mobil kaszinó mobil változatban. Ez az jelenti, hogy a mobil kaszinó futtatáshoz nem kell semmilyen külön alkalmazást telepíteni, hanem a böngészőben indítani a kaszinót és a böngésző vagy automatikusan indítja azt mobil változatban, vagy a böngésző beállításokban ki kell választani az oldal mobil változatát.

A mobil kaszinó legnagyobb különbsége a PC változattól, hogy bárhol és bármikor elérhető, ha van stabil internetkapcsolat. A mobil applikáció legnagyobb előnye a mobil változathoz képest, hogy a kaszinó mindig ott van a mobilon, nincs szükség keresni a kaszinót a böngészőben, újra elvégezni a belépést stb.

mobil online kaszinók

Hogyan lehet felismerni egy jó mobil kaszinót

Amikor minőséges mobil kaszinót keresünk itt be kell tartanunk azokat a szabályokat, amelyek bármilyen megbízható online kaszinó keresésre vonatkoznak. Vagyis figyelmet fordítani az olyan jellemzőkre, mint: licenc, játékszolgáltatók, fizetési eszközök stb. De a mobil kaszinók esetén vannak még külön jellemzők, amelyeket szükséges figyelembe vennünk:

–   bármely operációs rendszert támogató mobilalkalmazás jelenléte – azt jelzi, hogy a kaszinó követi a fejlődési trendeket, és figyelembe veszi a mobil kaszinójátékosok korosztály igényeit;

–   a játékkönyvtár – sajnos gyakran a játékosok azzal ütköznek, hogy amikor elindítják a kiválasztott kaszinó (amely PC változatban több száz nyerőgépet, kártyajátékot, különböző asztali játékot, lottókat és más szórakozásokat tartalmaz) mobil változatát, az elérhető játékok mennyisége sokkal kisebb lesz, mint a PC változatban. Ezért a regisztráció előtt győződjön meg arról, hogy elegendő játékkínálat van a mobil változatban;

–   nincs különbség vagy maximális hasonlóság van a mobil és a PC verzió között;

–   bónuszok elérhetősége – győződjön meg arról, hogy a bónuszok, versenyek, nyereményjátékok és egyéb promóciók a mobil verzióban is elérhetők, ha természetesen használni kívánja őket; az ilyen információkat általában a „Bónuszok” vagy „Promóciók” részekben, illetve a felhasználási feltételekben találja;

–   fizetési eszközök választéka, befizetés és kifizetés elérhetősége. Vannak olyan kaszinók, amelyek engedélyezik a kaszinó befizetést mobilról, viszont a kifizetés csak PC változatban elérhető. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kaszinó sok fizetési lehetőséget biztosít a számlafeltöltéshez és a nyeremény kifizetéshez egyformán: bankkártyák, digitális pénztárcák, feltöltési kártyák, kriptovaluta stb.

–   ügyfélszolgálat elérhetősége a mobilalkalmazásban – hogy ne kelljen más eszközt használnia bármilyen kérdés esetén, és a támogatás mindig kéznél legyen;

–   a mobilalkalmazás elérhetősége magyar nyelven.

Kaszinó játékok mobil eszközökön

Nem minden játékfejlesztő készít ugyanolyan minőségű terméket, különösen, ha olyan játékokat kell létrehozni, amelyeknek egyformán kell működniük mobileszközökön és PC változatban. Talán ebből a kifejezésből azt lehet állítani, hogy a játékgyártókat két nagy csoportra lehet osztani:

  1. Egyes szoftverfejlesztők nem törődnek a játékosközönségük igényeivel és nem akarnak időhöz megfelelően fejlődni, ezért az ilyen játékgyártók termékei csak Flash technológián épültek és így a mobilon nem indulnak, mert egyszerűen nem elérhetők. Az ilyen játékfejlesztőkkel nem érdemes foglalkozni, főleg, ha Ön egy olyan játékos, amely fontosnak tartja a játékok mobil változatának elérhetőségét.
  2. Szoftverfejlesztők, amelyek komolyan gondolják, hogy mobilra optimalizált játékokat készítenek vásárlóik örömére, mert érdeklődnek a játékközönségük igényei után. Például az olyan játékfejlesztők, mint az Yggdrasil, a Betsoft és a NetEnt voltak az első fejlesztők, akik figyelembe vették a mobilfelhasználók érdekeit játékaik fejlesztésében. A mobil változatra összpontosított gyártók a játékokat HTML5 formátumban készítik, ami lehetővé teszi azok futtatását a hordozható eszközökön.

Bónuszok a mobil kaszinóban

A mobil kaszinó kiválasztásának fontos kritériuma sok játékos számára a számos vonzó promócióhoz és bónuszajánlathoz való hozzáférés. A mobil játékosoknak ugyanolyan joguk van bónuszokat kapni és használni, mint a PC-felhasználóknak. Az egyik legjobb mobil kaszinó bónusz, amelyet egy játékos kaphat, a befizetés nélküli bónusz, persze az ilyen bónuszokat manapság már elég ritkán terjesztik a kaszinók nem csak mobil eszközök felhasználók esetén, de a PC-s felhasználóknál is.

Vannak online kaszinók, amelyek külön mobil kaszinó applikációt fejlesztettek ki és néha külön bónuszokat kínálnak azoknak a játékosoknak, amelyek letöltik és telepítik az alkalmazást a telefonjukra. Viszont vannak olyan kaszinók is, amelyek lehetetlenné teszik a bónuszok igénylését mobil kaszinóban. Ezért mielőtt regisztrálna egy online kaszinóban, abban az esetben, ha Önnek fontos a bónuszok felhasználásnak lehetősége, figyelmesen olvassa a bónuszok igénylési feltételeket.

A nyerőgépek rajongói számára a tökéletes bónusz az ingyenes pörgetések. Az ilyen bónusszal teljesen ingyen játszhat kedvenc nyerőgépeit és még saját pénzét sem kell kockáztatnia ahhoz, hogy nyerjen valódi pénzeszközöket. Az ilyen bónuszok gyakran korlátozott ideig érvényesek, viszont a mobil kaszinó mindig kéznél van, aminek köszönhetően bárikor játszhat, például útközben a tömegközlekedésnél. Ennek a bónusznak egyik hátránya az lehet, hogy gyakran az ingyenes pörgetéseket egy konkrét nyerőgépen lehet elkölteni és ez a játék nem biztos, hogy elérhető lesz a mobil változatban. Ezért, mielőtt igényelne a bónuszt, nézze utána, hogy a játék elérhető legyen mobilon is.

A kaszinók különböző promóciós kódokat is beállíthatnak attól függően, hogy a felhasználó milyen eszközön játszik. Az ilyen információkat mindig a kaszinó hírlevélben, a közösségi háló profilján vagy a szerencsejátékoknak szentelt fórumokon olvashat.

A fent említett bónuszok mellett a mobil kaszinók speciális VIP hűségprogramokat is kínálhatnak, amelyek csak a mobilalkalmazásokat használók számára érhetők el. Az ilyen programokon a játékos által megszerzett szinttől függően egyre többet kaphat, értékes ajándékokat és különleges feltételeket élvezhet.

Biztonságos mobil kaszinók

A legfontosabb egy mobil kaszinó kiválasztásnál végül is a megbízhatóság. Hiszen a játékos számára nem csak a játékmenet és bónuszok elérhetősége fontos, hanem a biztonság érzése, hogy meg fogja kapni a keresett pénzét. A megbízható kaszinókban biztosan nem fog csalódni, és nem kell aggódnia, hogy megadja a személyes adatait. A megbízható kaszinók játékai modern titkosítási mechanizmusokkal vannak felszerelve, hogy biztosítsák a felhasználó további biztonságát a játékban. Így például, ha valamilyen okból a játék „lefagy”, a játékos nem fogja elveszíteni a pénzét.

A biztonságos mobil kaszinók nem továbbítják a felhasználóik személyes adatait és betartják az adatvédelmi szabályzatokat. Az ilyen kaszinókban mind a számítógépes, mind a mobil verzióját folyamatosan ellenőrzik független intézmények, mint például az eCOGRA, amelyek megerősítik használatuk biztonságát és figyelemmel kísérik az esetleges változásokat.

Összegzésként

Bár a PC-s változatú online kaszinók még mindig nagyobb mértékben használtak, mint a mobil kaszinók, az utóbbiak iszonyatosan gyorsan fejlődnek. A mobil kaszinóval nincs hozzákötve egy helyhez vagy időhöz. Hiszen bárhol és bármikor játszhat, ha van internetkapcsolat. Némely kaszinók külön bónuszokat adnak azoknak a felhasználóknak, akik letöltik a kaszinó applikációt és mobilról játszák a kaszinó játékokat. A hátrányokból itt az van, hogy nem mindegyik játék elérhető mobil változatban, nem mindegyik bónusz felhasználható a mobilon. Ha Ön szereti az online kaszinózást, akkor számára egy tökéletes megoldás az lesz, ha olyan kaszinót választ, amely egyformán kínál a PC és mobil kaszinót. Így egyformán élvezheti azok összes előnyeit, csak bizonyosodjon meg előszőr, hogy ez a kaszinó rendelkezik érvényes kaszinó licenccel.