Kimerültség

Kimerültnek és nagyon kiürültnek lenni végzetes helyzetekhez vezethet. A mindent meghaladó fáradtság depressziós gondolatokban is testet ölthet, a kimerült ember néha azt érzi, bármit megtenne, hogy végre pihenhessen.

A végletes fáradtság különösen a teherautó-sofőröknél és sofőröknél ön- és közveszélyes, akik sok órát töltenek volán mögött. Az ő esetükben különösen fontos a elkerülni a nyugtalan alvást és szükséges az elővigyázatosság, amikor kimerültek.

Számos további olyan munkakör van, amely hektikus időbeosztással és nagyon megfeszített tempóban követeli az ember felkészültségét. Ilyenek az orvosok, mentősök, a különféle ügyeleteket vállalók is, nekik nagyon fontos, hogy a pihenésre kiszabott rövidke időt mély és intenzív alvással tölthessék. Bármilyen zavaró körülmény – mint például a horkolás is – rontja a pihenés és a másnapi munka hatékonyságát is.

Sok esetben igaz, hogy a nagyon fáradt ember jellemzően, ha végre elalszik, horkolni kezd. Ezzel a kellemetlen tünettel zavarja a környezet pihenését, de magától is elveszi a feltöltődés lehetőségét.

Most lehetőség nyílik arra, hogy egyszerű módon segítsünk ezeknek az embereknek.

Mi egy egyszerű méréssel, bebiztosítjuk, hogy ne veszélyeztessék a közúti közlekedést. Szabaduljon meg már ma a kimerültség problémájától!