Végleg bezárt a Nyíregyházi Kalandpark

A 10 éve működő Nyíregyházi Kalandpark véglegesen bezárt, olvasható a Kalandpark Facebook oldalán. A Sóstógyógyfürdőn az Erzsébet Szálloda területén működő Kalandpark igen népszerű a környékre látogató turisták körében, amelynek kalandpályái mintegy 100 változatos állomással állították kihívás elé a gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

A Sóstógyógyfürdő Nyíregyháza központjától alig 6 kilométerre fekszik. A híres fürdőhely nevezetességét a gyógyvízének köszönheti, és a csodálatos természeti környezet egyre több látogatót vonz évről évre.

A tó vízének gyógyhatását már Mátyás király idején is ismerték, a magas nátriumsó és sziksó tartalma miatt. Az üdülőhely központjában található a nevezetes Aquarius Termál- és Élményfürdő, amely az élményfürdőzés mellett a gyógyulást is szolgálja. Termálmedencéiben lévő jódos-brómos gyógyvíz számos betegség (például nőgyógyászati problémák, ideggyulladások, és fájdalmak, mozgásszervi megbetegedések) esetén kedvező hatású.

A közelben található a Nyíregyházi Állatkert, amely már többször minősítették Európa legjobb állatkertjének. A környék szabadidős programok széles választékát nyújtja, például a Sóstói Múzeumfalu, amelyben a tájegység népi építészete ismerhető meg.