Nem kell tartani a hialuronsavas ráncfeltöltéstől!

A ráncfeltöltés az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai beavatkozás, amellyel minimális kockázat mellett, mellékhatás nélkül tartós eredmény érhető el. Az alkalmazott gél alapú hatóanyagnak a bőr megfelelő területébe való juttatásával visszaállítható az arc harmóniája, emellett kisebb esztétikai hibák és volumenhiányok megoldására is sikeresen alkalmazható.

A ráncfeltöltéssel a ráncok és a mély barázdák kisimulnak, továbbá az arcon kialakult volumenhiányok pótolhatók.

Napjainkban ráncfeltöltésre gél állagú hialuronsavat használnak, amelynek előnye a korábban alkalmazott kollagénnel szemben, hogy az eredmény tartósabb, és csak minimális az allergiás reakciónak a kockázata. A kezelés során a bőr megfelelő részébe és rétegébe juttatják be a tökéletesen felszívódó anyagot, amely az orcák az orr és a száj közötti redők, az ajkak környékén is látványos eredményt produkál.

A kor előrehaladtával természetes, hogy kialakulnak az első apró felszíni ráncok, a bőr hidratáltsága romlik, mivel a bőr tömörségéért és rugalmasságáért felelős kollagén és elasztin rostok mennyisége csökken. Az élettani folyamat eredménye a petyhüdt bőr, amely még fakó színűvé is alakul.

A hialuronsavat a nem allergizáló tulajdonsága és nagy vízmegkötő képessége miatt már tíz éve alkalmazzák az orvos esztétikai kezelések során. Népszerűségének oka, hogy olyan molekuláról van szó, amely hasonlít az emberi test természetes összetevőjeként nagy mennyiségben előforduló hialuronsavhoz.

Felvetődhet a kérdés, ha az emberi szervezetben nagy mennyiségben előforduló molekuláról van szó, miért „szükséges”mesterséges úton való pótlása.

A hialuronsav vízmegkötő képessége révén fokozza a szövetek hidratáltságát, teltségét és tónusát, viszont az életkor előrehaladtával a szövetekben nagy mértékben lecsökken a mennyisége, amelyet a genetikai adottságokon túl a káros tevékenységek, mint a dohányzás, a mértéktelen (fényvédelem nélküli) napozás, de még az elégtelen folyadékbevitel is befolyásol.

Napjainkban a kezelés során alkalmazott szert speciális laboratóriumokban, biotechnológiai eszközökkel állítják elő.

A hialuronsavas ráncfeltöltő kezelés menete

Manapság a leghatékonyabb és legtermészetesebb eredményt produkáló orvos esztétikai kezelésként használatos. Az eredmény függ a bőrtípustól, a kezelt területtől, az alkalmazott anyagtól, de általánosságban elmondható, hogy átlagosan 4-12 hónapig tart a hatása.

Az injekciós kezelés során helyi érzéstelenítést követően juttatja be a szakképzett orvos a hatóanyagot, emellett vannak olyan töltőanyagok is, amelyek eleve tartalmazzák az érzéstelenítőt is. A kezelés nagyjából 15-30 percig tart, és 1-2 nappal a beavatkozást követően enyhe bőrpír, vizenyő, duzzanat léphet fel, de a tűszúrás helyén ritkán apró lila folt is jelentkezhet. Ezek a panaszok rövid időn belül megszűnnek, és egy lehelet vékony sminkkel is elfedhető.

További hasznos tulajdonságai

A hialuronsav bőrregeneráló és gyulladásgátló hatása miatt az orvos esztétikán túl gyógyászati célokra is használatos. Ízületi kopással járó fájdalmak csökkentésére injekciós kezelésben alkalmazzák. Emellett a szépségiparban kozmetikai termékek alapanyaga.